Suklaakakku on vuodesta toiseen arjen ja juhlan kestosuosikki. Suklaakakku sisältää joko aitoa suklaata tai kaakaojauhetta. Suklaa usein sulatetaan suklaakakun pintaan. Perinteisiä kahvikakkuja valmistetaan useimmin kaakaojauheesta, suklaata saattaa olla kakussa rouheena tai sulatettuna kakun pintaan. Suklaakakuista legendaarisimpia on perinteinen Wieniläinen Sacherkakku. Sacherkakussa on mukana aprikoosihilloa ja suklaakuorrutus. Sacherkakusta on tapeltu aikoinaan oikeudessakin, joten kakun tekeminen kannattaa ottaa vakavasti.

Nykyään on suosittuja ovat erilaiset mutakakut ja suklaajuustokakut. Mutakakku on valmiskakuistakin Suomen myydyimpiä ja sopii erinomaisesti jäätelön ja kahvin kera. Juustokakut ovat kaikkineen olleet muodissa ja sitä kautta myös suklaajuustokakku on noussut suosioon. Vieläkin useammin tehdään erilaisia suklaamoussekakkuja. Perinteisen taloussuklaan sijasta käytetään kaikkea pätkiksestä Oreoihin. Suklaakakkuun yhdistetään jopa chiliä. Chili toimii suklaassa, kunhan chiliä ei laita liikaa. Chili nousee helposti suklaakakussa hallitsevaksi mauksi.

Suklaakakkujen rinnalle on tullut erilaisia kuppikakkuja ja jopa kakkutikkuja. Suklaakakkua löytyykin monessa eri muodossa. Varsinkin kuppikakut ovat olleet muodissa viimeiset vuodet.

Tulemme kertomaan sivuillamme parhaat suklaakakkureseptit ja vinkit suklaakakkujen tekemiseen.