Marenkimokkapalat

Marenkimokkapalat

Tämä uusi versio versio perinteisille mokkapaloille vie mennessään. Ihanan keveän marengin lisäksi näissä mokkapaloissa on yhä mokkapalojen tuttu maku mukanaan. Jos haluat tehdä jotain helppoa, mutta samalla uutta, niin tässä hyvä idea siihen.

Marenki:

4 valkuaista
2 dl sokeria

Pohja:

250 g voita
2 1/2 vahvaa kahvia
2 1/2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 kananmuna
4 keltuaista

Valmistusohje:

Marenki:

  1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kulhossa kiinteäksi vaahdoksi.
  2. Lisää sokeria pienissä erissä kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää. Jätä odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Pohja:

  1. Sulata voi ja lisää joukkoon sokeri sekä kahvi. Laita sivuun jäähtymään.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muutamassa erässä rasvaseokseen.
  3. Lisää kananmuna sekä keltuaiset joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada taikina pellille. Levittele marenki taikinan pinnalle. Marenki voi sekoittua hiukan taikinaan, mutta rauhallisella levittämisellä pitisi onnistua.
  5. Paista mokkapaloja 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 20-25 minuuttia.