Sitruuna-mansikkabritakakku
Kesäpäivien klassikkoherkku nimittäin britakakku. Kakku oli tarjolla ylioppilasjuhlissa. Kakun täytteenä maistuu kirpeän makea sitruuna sekä tuoreet mansikat. Britakakku on nopea ja helppo valmistaa, joka maistuu varmasti jokaiselle. Kakku on parasta täyttää vasta tarjoilupäivänä. Gluteenittomassa vaihtoehdossa tarvitsee vain vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.
Pohja:
4 keltuaista
150 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl maitoa
Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 dl mantelilastuja
Täyte:
400 g mansikoita
2 sitruunan mehu
2 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
3 rkl sokeria
1 1/2 dl lemon curdia
Valmistusohje:
Pohja:
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen samalla vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon muutamassa erässä. Sekoita vielä maito joukkoon.
- Levitä taikina uunipellille odottamaan.
Marenki:
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria pienissä erissä samalla vatkaten. Lopussa marengin tulisi olla kiiltävää.
- Levitä marenki pohjan päälle ja ripottele mantelilastut maregin päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia.
Täyte:
- Purista sitruunoista mehu ja laita pilkotut mansikkaviipaleet likoamaan mehuun noin puoleksi tunniksi. Jätä osa mansikoista koristelua varten.
- Vaahdota vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, lemon curd sekä sokeri.
- Täytä kakku. Voit leikata pohjan haluamasi kokoisiksi paloiksi. Laita aina pohja ja sen päälle täytettä. Koristele viimeiseksi esimerkiksi marjoilla ja sitruunaviipaleilla.