Raparperi-toscapiirakka
Tässä raparperi-toscapiirakassa yhdistyy raparperin ja kinuskin maut ihanaksi yhdistelmäksi.
Pohja:
1 dl Oivariini juoksevaa
1 1/2 sokeria
1 prk Valio kermarahkaa
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
noin 300 g raparperia
1 tl kanelia
Toscakuorrutus:
1 prk Valio kinuskikermaa
1 dl mantelilastuja
Pohja:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Aloita sekoittamalla Oivariini juokseva, sokeri, Valio kermarahka ja kananmunat keskenään.
- Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja sitten lisää seoksen joukkoon. Nostele taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina 23 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan. Ripoittele paloitellut raparperit ja kaneli taikinan päälle.
- Paista noin 10 minuuttia uunin keskiosassa.
Toscakuorrutus:
- Keittele kinuskikermaa noin 10 minuuttia kattilassa niin, että se on kullan ruskeaa ja sakeaa kastiketta. Lisää joukkoon mantelilastut ja sekoita.
- Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Paista vielä noin 30 minuuttia. (Raparperi-toscapiirakan voi tarjota vaikkapa valnilajakastikkeen tai -jäätelön kanssa.)