Raparperi-toscapiirakka

Raparperi-toscapiirakka

Tässä raparperi-toscapiirakassa yhdistyy raparperin ja kinuskin maut ihanaksi yhdistelmäksi.

Pohja:

1 dl Oivariini juoksevaa
1 1/2 sokeria
1 prk Valio kermarahkaa
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
noin 300 g raparperia
1 tl kanelia

Toscakuorrutus:

1 prk Valio kinuskikermaa
1 dl mantelilastuja

 

Pohja:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Aloita sekoittamalla Oivariini juokseva, sokeri, Valio kermarahka ja kananmunat keskenään.
  3. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja sitten lisää seoksen joukkoon. Nostele taikina tasaiseksi.
  4. Kaada taikina 23 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan. Ripoittele paloitellut raparperit ja kaneli taikinan päälle.
  5. Paista noin 10 minuuttia uunin keskiosassa.

Toscakuorrutus:

  1. Keittele kinuskikermaa noin 10 minuuttia kattilassa niin, että se on kullan ruskeaa ja sakeaa kastiketta. Lisää joukkoon mantelilastut ja sekoita.
  2. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Paista vielä noin 30 minuuttia. (Raparperi-toscapiirakan voi tarjota vaikkapa valnilajakastikkeen tai -jäätelön kanssa.)