Jouluinen piparijuustokakku

Jouluinen piparijuustokakku

Joulun hitti on nyt piparijuustokakku, joka valmistuu käden käänteessä ilman uunia. Tässä trendikkäässä jouluherkussa yhdistyy juustokakun raikkaus ja perinteisten piparkakkujen kanelin, inkiväärin ja neilikan aromit. Ohje on toteutettu ilman liivatetta ja se onnistuu helposti myös gluteenittomana, kun vain keksit vaihtaa gluteenittomiin. Kauniilla koristelulla piparinen juustokakku hurmaa kahvipöydän herkkuna tai sellaisenaan jälkiruokana. Erinomaista glögin kanssa. Kokeile ja ihastu!

Pohja:  
175 g perinteisiä piparkakkuja
75 g voita tai margariinia

Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
150 g piparkakkuja
2 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria

Päälle:
Piparkakkuja
Kinuskikastiketta

Valmistusohje:
Vuoraa irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Murenna keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi ja painele seos vuoan pohjalle kerrokseksi. Nosta hetkeksi jääkaappiin. Vaahdota kerma ja lisää sen joukkoon tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi käsin murskatut piparkakut sekä sokerit. Kaada täyte kakkuvuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia tai mielellään yön yli. Koristele valuttamalla päälle kinuskia ja asettelemalla kokonaisia keksejä sekä muruja haluamallasi tavalla.

Vinkki: Asettele keksit kakun päälle vaakatasossa jo ennen hyydytystä. Näin ne pehmenevät mukavasti ennen tarjoilua!