Raparperibritakakku

Raparperibritakakku

Raparperi on ihan alkukesän herkku, josta voi tehdä monia eri leivonnaisia. Tämän britakakun voi kuitenkin tehdä myöskin pakkasesta löytyvästä raparperista, kun tuoretta raparperia ei ole saatavilla.

Pohja:

125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:

2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

n. 5 dl raparperia paloiteltuna
3/4 dl sokeria
1 kanelitanko
2 rkl vettä
2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Pohja:

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
  2. Aloita vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan samalla vatkaten.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja vuorotellen voi-sokeri seokseen. Sekoita aina välisssä.
  4. Levitä taikina pellille noin 25 x 30 kokoiseksi suorakaiteeksi. Paista noin 10 minuuttia uunissa.

Marenki:

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Ala lisäämään sokeria pienissä erissä samalla vatkaten. Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylös alaisin ja vaahto pysyy kulhossa.
  2. Levitä vaahto esipaistetun pohjan päälle. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes pinta on kullan ruskea. Anna jäähtyä hyvin.

Täyte:

  1. Aloita laittamalla raparperit, sokeri, kanelitanko ja vesi kattilaan. Anna kiehua niin kauan, että raparperit ovat pehmenneet. Poista kanelitanko kattilasta. Jäähdytä kunnolla.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jäähtynyt raparperihilloke kermavaahdon joukkoon.
  3. Puolita pohja kahteen osaan ja lisää täyte pohjien väliin. (Voit halutessasi koristella britakakun vaikka tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla.)