Raparperibritakakku

Raparperi on ihan alkukesän herkku, josta voi tehdä monia eri leivonnaisia. Tämän britakakun voi kuitenkin tehdä myöskin pakkasesta löytyvästä raparperista, kun tuoretta raparperia ei ole saatavilla.
Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:
2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
n. 5 dl raparperia paloiteltuna
3/4 dl sokeria
1 kanelitanko
2 rkl vettä
2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Pohja:
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Aloita vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan samalla vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja vuorotellen voi-sokeri seokseen. Sekoita aina välisssä.
- Levitä taikina pellille noin 25 x 30 kokoiseksi suorakaiteeksi. Paista noin 10 minuuttia uunissa.
Marenki:
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Ala lisäämään sokeria pienissä erissä samalla vatkaten. Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylös alaisin ja vaahto pysyy kulhossa.
- Levitä vaahto esipaistetun pohjan päälle. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes pinta on kullan ruskea. Anna jäähtyä hyvin.
Täyte:
- Aloita laittamalla raparperit, sokeri, kanelitanko ja vesi kattilaan. Anna kiehua niin kauan, että raparperit ovat pehmenneet. Poista kanelitanko kattilasta. Jäähdytä kunnolla.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jäähtynyt raparperihilloke kermavaahdon joukkoon.
- Puolita pohja kahteen osaan ja lisää täyte pohjien väliin. (Voit halutessasi koristella britakakun vaikka tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla.)