Baileys-juustokakku

Baileys-juustokakku on enemmän aikuiseen makuun Baileys-liköörin takia, mutta kakusta saa myös lapsille sopivan kiehauttamalla Baileys-liköörin (tarkempi ohje reseptin lopussa vinkki-kohdassa).
Ohje: noin 10 hlö kakku
Pohja:
150 g suklaakeksejä (esim. Domino)
50 g voita tai margariinia
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g tummaa suklaata
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 dl Baileys Original Irish Cream likööriä
5 liivatehteä
tilkka vettä
Kiille:
2 dl valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa (esim. Dovgan kondensoitu maito karamellisoitu)
2 liivatetta
tilkka vettä
Koristeeksi:
Esim. marenkia, marjoja tai syötäviä kukkia.
Valmistusohje:
Pohja:
- Pingota leivinpaperi 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle.
- Murskaa keksit murskaksi monitoimikoneessa tai pussissa hienoksi muruksi.
- Sulata voi.
- Sekoita sulatettu voi ja keksimuru yhteen.
- Painele seos irtopohjavuoan pohjalle tiiviksi.
- Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte:
- Nosta tuorejuusto huoneenlämpöön.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi.
- Pilko suklaata pienemmäksi ja sulata mikrossa tai kattilassa liedellä.
- Vaahdota sähkövatkaimella kuohukerma kermavaahdoksi.
- Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja vatkaa sähkövatkaimella joukkoon sokeri.
- Lisää jäähtynyt suklaa ja vatkaa tuorejuuston sekaan.
- Aloita lisäämään Baileys-likööriä pikku hiljaa samalla vatkaten.
- Purista liivatteista liika vesi pois ja lisää kiehautetun veden joukkoon samalla sekoittaen.
- Lisää liivateet ohuena nauhana tuorejuuston sekaan koko ajan vatkaten.
- Kääntele viimeiseksi vielä kermavaahto tuorejuuston joukkoon.
- Kaada täyte irtopohjavuokaan ja tasoita.
- Anna hyytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.
Kiille:
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi.
- Sekoita kodensoitu maito kulhossa tasaiseksi.
- Purista liivatteista liika vesi pois ja lisää kiehautetun veden joukkoon samalla sekoittaen.
- Lisää liivatteet ohuena nauhana kondensoidun maidon joukkoon koko ajan vatkaten.
- Kaada juustokakun päälle ja tasoita.
- Anna hyytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia mieluiten kauemminkin.
Vinkki:
Jos haluat juustokakusta alkoholittoman, kiehauta Baileys-likööriä kattilassa ja lisää sen jälkeen liuotetut liivatelehdet Baileys-liköörin joukkoon (tällöin tilkka vettä jätetään kokonaan pois). Kun Baileys-likööri ja liivatelehdet on sekoitettu, lisää ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon samalla sekoittaen.
Jos haluat juustokakusta gluteenitooman, käytä gluteenittomia keksejä (esim. Semper Cookie-O’s keksejä) ja gluteenitonta suklaata (esim. Brunberg tumma suklaa).