Baileys-juustokakku

Baileys-juustokakku

Baileys-juustokakku on enemmän aikuiseen makuun Baileys-liköörin takia, mutta kakusta saa myös lapsille sopivan kiehauttamalla Baileys-liköörin (tarkempi ohje reseptin lopussa vinkki-kohdassa). 

Ohje: noin 10 hlö kakku

Pohja:

150 g suklaakeksejä (esim. Domino)
50 g voita tai margariinia

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g tummaa suklaata
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 dl Baileys Original Irish Cream likööriä
5 liivatehteä
tilkka vettä

Kiille:

2 dl valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa (esim. Dovgan kondensoitu maito karamellisoitu)
2 liivatetta
tilkka vettä

Koristeeksi:

Esim. marenkia, marjoja tai syötäviä kukkia.

Valmistuohje:

Pohja:

  1. Pingota leivinpaperi 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Murskaa keksit murskaksi monitoimikoneessa tai pussissa hienoksi muruksi.
  3. Sulata voi.
  4. Sekoita sulatettu voi ja keksimuru yhteen.
  5. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle tiiviksi.
  6. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:

  1. Nosta tuorejuusto huoneenlämpöön.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi.
  3. Pilko suklaata pienemmäksi ja sulata mikrossa tai kattilassa liedellä.
  4. Vaahdota sähkövatkaimella kuohukerma kermavaahdoksi.
  5. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja vatkaa sähkövatkaimella joukkoon sokeri.
  6. Lisää jäähtynyt suklaa ja vatkaa tuorejuuston sekaan.
  7. Aloita lisäämään Baileys-likööriä pikku hiljaa samalla vatkaten.
  8. Purista liivatteista liika vesi pois ja lisää kiehautetun veden joukkoon samalla sekoittaen.
  9. Lisää liivateet ohuena nauhana tuorejuuston sekaan koko ajan vatkaten.
  10. Kääntele viimeiseksi vielä kermavaahto tuorejuuston joukkoon.
  11. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja tasoita.
  12. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.

Kiille:

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi.
  2. Sekoita kodensoitu maito kulhossa tasaiseksi.
  3. Purista liivatteista liika vesi pois ja lisää kiehautetun veden joukkoon samalla sekoittaen.
  4. Lisää liivatteet ohuena nauhana kondensoidun maidon joukkoon koko ajan vatkaten.
  5. Kaada juustokakun päälle ja tasoita.
  6. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia mieluiten kauemminkin.

Vinkki: 

Jos haluat juustokakusta alkoholittoman, kiehauta Baileys-likööriä kattilassa ja lisää sen jälkeen liuotetut liivatelehdet Baileys-liköörin joukkoon (tällöin tilkka vettä jätetään kokonaan pois). Kun Baileys-likööri ja liivatelehdet on sekoitettu, lisää ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon samalla sekoittaen.

Jos haluat juustokakusta gluteenitooman, käytä gluteenittomia keksejä (esim. Semper Cookie-O’s keksejä) ja gluteenitonta suklaata (esim. Brunberg tumma suklaa).