Mehevä tiikerikakku
Kukapa ei pitäisi tiikerikakusta tuoreen kahvin tai kylmän maidon kera? Tiikerikakku on leivonnaisten ikuinen klassikko, joka maun moni muistaa jo lapsuudesta asti. Sen salaisuus on mehevä murotaikina, jonka kruunaa reilu suklaataikinaraita. Tiikerikakun ainekset löytyvät usein kaapista ilman kauppareissua ja se on helppo valmistaa. Jos perinteinen tuntuu tylsältä, kakun voi tuunata esimerkiksi kuorrutteella tai lisäämällä suklaarouhetta kaakaotaikinaan. Kokeile ja ihastu Tiikerikakkuun – aina vain uudelleen ja uudelleen!
Pohja:
200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
Suklaaraita:
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
½ dl maitoa
Valmistusohje:
Voitele kakkuvuoka margariinilla ja jauhota halutessasi korppujauhoilla. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta noin 1/3 toiseen kulhoon suklaaraitaa varten ja sekoita siihen maito sekä kaakaojauhe siivilöiden. Annostele taikinaa kerroksittain vuokaan siten, että alimmainen ja päällimmäinen kerros on vaaleaa taikinaa. Jos haluat päästä helpommalla, levitä vuokaan ensin puolet vaaleasta taikinasta ja sen päälle suklaataikina. Vedä veitsellä muutaman kerran ympäri vuokaa, jotta taikinat sekoittuva muodostaen kuvion. Kaada sitten loppu vaalea taikina päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyysaste tikulla, kun taikinaa ei jää tikkuun, kakku on valmis. Kumoa hieman jäähtyneenä.
Vinkki: Suklaisemman kakun saat kun lisäät suklaaraitaan 1 dl rouhittua tummaa suklaata tai korvaat kaakaojauheen 50 g sulatettua tummaa suklaata.