Superhelpot pätkismuffinssit

Joskus leipomishommissa on kiva päätä vähän helpommalla, tinkimättä kuitenkaan mausta. Tämä pätkismuffinssien ohje on vastaus juuri siihen – sähkövatkainta ei totisesti tarvita! Kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään ja lopputuloksena on täydellisen kohonneet kuppikakut, joiden suklainen tuoksu huumaa keittiön. Pätkismuffinssit onnistuvat myös gluteenittomina kun vaihdat jauhon gluteenittomiin. Maistuisiko minttusuklainen cupcake? Kokeile ja huomaat, että nämä herkut häviävät parempiin suihin hetkessä 🙂
Ainekset:
100 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 – 2 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Pussillinen (140 g) Fazer Pätkiksiä
1,5 dl maustamatonta jogurttia tai piimää
2 kananmunaa
Valmistusohje:
Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja anna sen jäähtyä. Paloittele Pätkikset paloiksi (ei ihan muruksi) ja sekoita sekaisin kuivien aineiden kanssa. Vatkaa sulatetun voin joukkoon jogurtti ja kananmunat. Yhdistä seos kuivien aineiden kanssa ja sekoita tasaiseksi varovasti kauhalla tai nuolijalla kääntelemällä (älä vaivaa). Vuoraa muffinssipelti paperisilla vuoilla ja lusikoi taikina vuokiin (täytä vain puolilleen, jotta jää kohoamisvara). Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä tarvittaessa. Muffinssipellin sijaan voit käyttää myös kartonkisia muffinssivuokia. Ohjeella tulee noin 10-12 normaalikokoista muffinssia.
Jäädytä ritilällä ja nauti!
Vinkki: Koristele halutessasi esimerkiksi vaahdotetulla kermalla tai tomusokerilla.