Paras suklaamousse
Paras suklaamousse resepti on helppo ja yksinkertainen klassikkojälkiruoka, johon et kyllästy koskaan! Voit tuunata reseptiä pienin muutoksin omaan makuusi sopivaksi. Itse mousse valmistuu alle 10 minuutissa ja se on valmista nautittavaksi reilussa tunnissa. Aineiksi tarvitset vain kuohukermaa ja suklaata. Suklaamoussesta saat myös gluteenittoman valitsemalla gluteenittoman suklaan ja maidottoman käyttämällä esimerkiksi vaahtoutuvaa soijakermaa.
Suklaamoussen maun ratkaisee suklaan valinta: taloussuklaa toimii aina, mutta suklaisemman maun tuo vahvempi, jopa 70 % suklaata sisältävä suklaa. Vaihtelua suklaamousseen saat lisäämällä sekaan esimerkiksi Marianne- tai Turkinpippurirouhetta. Koristelussa vain luovuus on rajana: valkosuklaalastut, vaahtokarkit, marengit, pähkinärouheet ja marjat tuovat oman vivahteensa tähän iki-ihanaan herkkuun.
Valmistusaineet:
2 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
koristeeksi esim. valkosuklaata tai marjoja
Valmistusohje:
Kaada kattilaan noin 1/2 dl kermaa ja pilko sekaan suklaa. Kuumenna matalalla lämmöllä koko ajan sekoittaen sulaksi massaksi ja jäähdytä. Vatkaa loppukerma lösähköksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa. Kääntele tasaiseksi ja jaa mousse valmiiksi annosmalkoihin. Koristele haluamallasi tavalla ja nosta kylmään tunniksi pariksi ennen herkuttelua.
Tästä näet hieman eksoottisemman Ruby-suklaamoussen reseptin.