Perinteinen unelmatorttu

Perinteinen unelmatorttu

Unelmatorttu on leivonnaisten klassikko, jonka pyöräyttää hetkessä. Sen salaisuus piilee pehmeässä pohjassa ja makeassa voikreemitäytteessä. Unelmatorttu on helppo valmistaa myös lasten kanssa ja se on takuuvarmasti koko perheen herkku, joka ei pääse vanhenemaan kaapissa. Tämä resepti on lisäksi gluteeniton.

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
100 g voita tai margariinia
1, 5 dl tomusokeria
1 kananmunan keltuainen
2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje:
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita jauhoseos vaahtoon välttäen turhaa vatkaamista. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille. Tasoita nuolijaa apuna käyttäen. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja anna jäähtyä. Sekoita sitten täytteen aineet keskenään ja levitä tasaisesti pohjan päälle. Kääri rullalle ja nosta jääkaappiin. Anna vetäytyä jonkin aikaa. Tortun voi myös pakastaa.

Vinkki: Korvaa munan keltuainen 100 g maustamatonta tuorejuustoa.