Nopea suklaaraitakakku
Tiikerikakku on kuivakakkujen klassikko, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Makua ja mehevyyttä tiikerikakkuun saa, kun mausteraidoissa käyttää kaakaojauheen lisäksi aitoa suklaata. Tämä suklaaraitakakun helppo ohje on moneen kertaan testattu ja sillä leivot arki- tai juhlahetkeen kuivakakun, joka onnistuu takuuvarmasti. Kakku maistuu heti uunituoreena mutta kuten muissakin kuivakakuissa, maut usein kehittyvät yön yli.
Perustaikina:
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
Suklaaraita:
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl pieneksi rouhittua tummaa suklaata
½ dl maitoa
Valmistusohje:
Voitele kakkuvuoka ja jauhota se makusi mukaan korppujauhoilla tai esimerkiksi manteli- tai pähkinärouheella. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita perustaikinan kuivat aineet keskenään erillisessä astiassa ja sihtaa ne siivilän läpi rasva-sokeri-muna-seokseen. Jaa sitten taikina kahteen osaan, kahteen eri astiaan. Lisää toiseen astiaan suklaaraidan ainekset: 2 rkl kaakaojauhetta siivilän läpi sihdaten, tummasuklaarouhe sekä maito. Sekoita tasaiseksi. Levitä kakkuvuoan pohjalle vajaa puolet suklaaraitataikinasta siten, että pohja peittyy. Levitä sitten päälle vajaa puolet vaaleasta taikinasta, siten että tumma taikina peittyy. Levitä loppu suklaataikina jälleen omaksi kerrokseksi ja vaalea taikina päälimmäiseksi. Tasoita pinta lusikalla ja halutessasi sekoita taikinoita vielä keskenään esimerkiksi pyöräyttämällä veistä kerran kakkuvuoan ympäri. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa alaritilällä n. 50-60 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu loppuvaiheessa liikaa, peitä vuoka foliolla tai leivinpaperilla. Kokeile kypsyyttä tarvittaessa tikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ennen kumoamista.
Vinkki: Kokeile tehdä samalla ohjeella myös muita raitakakkuja. Hyvä tulee esim. ½ dl mantelirouhetta ja ½ dl fariinisokeria.