Sitruunabrownie
Tämä kirpeän makea sitruunabrownie on täydellinen kesäherkku. Tämä on helppo valmistaa ja onnistuu myös vaikka lapsien kanssa myös. Palojen ei tarvitse olla kovin suuria, sillä tämä on täyteläinen ja makea herkku.
Browniepohja:
120 g huoneenlämpöistä voita
1,75 dl sokeria
1 sitruuna
2 kananmunaa
1 rkl sitruunamehua
1,75 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
1,75 dl tomusokeria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1/2 sitruunan kuoriraaste
Valmistusohje:
Browniepohja:
- Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
- Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm oleva pyöreä vuoka leivinpaperilla.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja sitruunan kuoriraaste kevyeksi vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.
- Lisää sitruunamehu, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita.
- Paista noin 20-25 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä enne kuorrutteen lisäämistä.
Kuorrutus:
- Sekoita tomusokeri, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste yhteen.
- Kaada browniepohjan päälle ja tasoita. Laita jääkaappiin jähmettymään ennen leikkaamista.
- Viimeiseksi voi vielä koristella sitruunan kuoriraasteella.