Sitruuna-kinuskijuustokakku

Tässä gluteenittommassa juustokakussa yhdistyy sitruunan raikkaus ja kinuskin suloinen makeus. Keksipohjaa ei ole välttämätöntä tehdä glueenittomaksi, mutta tässä ohjeessa on käytetty gluteenittomia keksejä. Gluteenittomat keksit voi korvata normaaleilla digestive-kekseillä. Kakun makumaailman vuoksi kakku maistuu varmasti kaikille. Näyttävyyttä kakun ulkonäköön tuovat kinuskiraidat. Tämä juustokakku sopii täydellisesti erilaisiin juhliin, kuten ylioppilas- tai rippijuhliin.
Pohja:
150 g gluteenittomia digestive-keksejä
50 g voita
Täyte:
2 sitruunan kuoriraaste
0,5 dl sitruunamehua
2 liivatetta
100 g mascarponea
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl tomusokeria
3 dl vispikerma
1 dl valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa.
Kiille:
2 dl valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 liivatetta
2 rkl vettä
Valmistusohje:
Pohja:
- Hienonna keksit murskaksi pussissa. Sulata voi ja yhditä keksimuru joukoon.
- Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksipohja kevyesti vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte:
- Raasta sitruunan kuoret ja purista mehu.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita tuorejuusto, mascarpone, sitruunan kuori, tomusokeri ja vaniljasokeri yhteen.
- Kiehauta sitruunamehu ja sekoita puristetut liivatteet joukkoon. Kaada ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele tuorejuustoseoksen joukkoon.
- Kääntele kondensoitua maitoa muutamalla pyöräytyksellä seokseen, jolloin seokseen jää kinuskiraitoja.
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita. Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
Kiille:
- Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi.
- Kiehauta vesi ja sekoit joukkoon liivatteet, joista on puristettu liika vesi pois.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana kondensoidun maidon joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Kaada juustokakun päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.