Sitruuna-kinuskijuustokakku

Sitruuna-kinuskijuustokakku

Tässä gluteenittommassa juustokakussa yhdistyy sitruunan raikkaus ja kinuskin suloinen makeus. Keksipohjaa ei ole välttämätöntä tehdä glueenittomaksi, mutta tässä ohjeessa on käytetty gluteenittomia keksejä. Gluteenittomat keksit voi korvata normaaleilla digestive-kekseillä. Kakun makumaailman vuoksi kakku maistuu varmasti kaikille. Näyttävyyttä kakun ulkonäköön tuovat  kinuskiraidat. Tämä juustokakku sopii täydellisesti erilaisiin juhliin, kuten ylioppilas- tai rippijuhliin.

Pohja:

150 g gluteenittomia digestive-keksejä
50 g voita

Täyte:

2 sitruunan kuoriraaste
0,5 dl sitruunamehua
2 liivatetta
100 g mascarponea
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl tomusokeria
3 dl vispikerma
1 dl valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa.

Kiille:

2 dl valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 liivatetta
2 rkl vettä

Valmistusohje:

Pohja:

  1. Hienonna keksit murskaksi pussissa. Sulata voi ja yhditä keksimuru joukoon.
  2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksipohja kevyesti vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:

  1. Raasta sitruunan kuoret ja purista mehu.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  3. Sekoita tuorejuusto, mascarpone, sitruunan kuori, tomusokeri ja vaniljasokeri yhteen.
  4. Kiehauta sitruunamehu ja sekoita puristetut liivatteet joukkoon. Kaada ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele tuorejuustoseoksen joukkoon.
  6. Kääntele kondensoitua maitoa muutamalla pyöräytyksellä seokseen, jolloin seokseen jää kinuskiraitoja.
  7. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita. Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

Kiille:

  1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi.
  2. Kiehauta vesi ja sekoit joukkoon liivatteet, joista on puristettu liika vesi pois.
  3. Kaada liivateseos ohuena nauhana kondensoidun maidon joukkoon koko ajan sekoittaen.
  4. Kaada juustokakun päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.