Liivatteeton Geisha-juustokakku

Vaihtelu virkistää! Geisha-suklaasta valmistetun juustokakun salaisuus on viekoittelevassa pähkinän maussa, joka sopii niin kahvi- kuin teehetkiin. Geisha-juustokakku on helppo valmistaa ja aineksetkin ovat superyksinkertaiset. Varmista vain, että varaat Gesiha-suklaata riittävästi täyteläisen maun takaamiseksi, sillä valmistusvaihe saattaa verottaa omansa. Tämä ohje on liivatteeton ja voit tehdä sen myös gluteenittomana vaihtamalla keksipohjan keksit gluteenittomiin. Kokeile ja nauti!
Pohja:
1 pkt (175 g) tummia täytekeksejä esim. Domino
40 g voita
Täyte:
200 g Geisha-suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kuohu- tai vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 pkt Geisha-keksejä koristeluun
(pähkinöitä)
Valmistusohje:
Vuoraa halkaisijaltaan n. 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit monitoimikoneella ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja laita hetkeksi jääkaappiin. Sulata suklaa matalalla teholla mikroaaltouunissa kokoa ajan vahtien ja välillä sekoittaen. Anna sen sitten jäähtyä. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Notkista tuorejuusto (lisää tarvittaessa tippa maitoa) ja lisää vatkaten suklaasula sekaan. Kääntele sitten kermavaahto sekaan ja levitä se keksimurupohjan päälle tasaiseksi. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli. Koristele sydämenmuotoisilla Geisha-kekseillä ja halutessasi rouhituilla pähkinöillä.
Vinkki: Juustoksi sopii myös mascarpone.