Paras mutakakku

Paras mutakakku

Mutakakku eli mudcake on suklaaleivonnaisten kestosuosikki. Mutakakun reseptejä löytyy googlaamalla monenlaisia, mutta moni etsii sitä täydellistä. Tässä se on: paras mutakakkuresepti ikinä! Joudut hieman näkemään enemmän vaivaa, mutta täydellisen pehmeä ja suussa sulava lopputulos palkitsee lopulta tekijänsä. Täyteläisen mutakakkureseptin salaisuus on munien vaahdottamisessa, niukassa jauhomäärässä sekä juuri oikeassa kypsyysasteessa. Mikä parasta, tämä mutakakku on myös täysin gluteeniton!

Ainesosat:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
150 g tummaa suklaata
175 g margariinia
½ dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
½ rkl vaniljasokeria

Valmistusohje:
Sulata suklaa ja margariini vesihauteessa sekoittaen. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja 1 dl sokeria vaahdoksi. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi lisäten vatkauksen aikana pikku hiljaa ½ dl sokeria. Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri astiassa. Lisää sula suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon kevyesti sekoittaen ja lisää sen jälkeen jauhoseos. Lisää lopuksi valkuaisvaahto kevyesti nostellen ja sekoittaen taikinaan. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainesosat ovat sekaisin, älä vaivaa.

Paista leivinpaperilla päällystetyssä ja kevyesti voidellussa irtopohjavuoassa, 175 asteisessa uunissa alatasolla noin20-25 minuuttia. Kokeile tikulla kypsymisen aikana ja varmista, että kakku jää keskeltä sopivan ”tahmeaksi” eikä kuivu liikaa.

Vinkki! Anna mutakakun jäähtyä ja vetäytyä tovi herkuttelua – jopa yön yli jääkaapissa! Koristele halutessasi esimerkiksi tomusokerilla, kermavaahdolla tai marengeilla.