Helppo Pätkis-juustokakku

Somehitti pätkisjuustokakku on tullut jäädäkseen! Sen salaisuus on suklaan ja mintun sulava liitto, jota tuorejuusto mukavasti pehmentää. Pätkiskakku valmistuu helposti ilman uunia ja kaiken lisäksi tämä resepti on liivatteeton. Ainesosia hienosäätämällä saat kivasti vaihtelua makuun.
Pohja:
1 pkt (175 g) Domino-keksejä oman maun mukaan (esim. Minttu tai Marianne)
50 g voita
Täyte:
2 ps (á 140 g) Pätkis Mini Bites –suklaapatukoita
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
Valmistusohje:
Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija n. 20 cm) leivinpaperilla. Hienonna Domino-keksit monitoimikoneella. Sulata voi ja sekoita se keskimurskaan. Painele sitten seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja laita jääkaappiin. Kaada 1,5 pussia Pätkiksistä kulhoon ja sulata tasaiseksi massaksi mikroaaltouunissa matalalla teholla pieni aika kerrallaan. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita ensin tuorejuusto, suklaamassa, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään, lisää sitten kermavaahto joukkoon varovasti käännellen. Kaada täyte vuokaan ja levitä tasaiseksi nuolijaa apuna käyttäen. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli. Irrota kakku vuoasta varovasti, tarvittaessa ohuen lastan avulla. Koristele lopuilla Pätkis-paloilla ja halutessasi esimerkiksi Marianne-rakeilla.
Vinkki: Voit käyttää myös italialaista Mascarpone-juustoa, joka täyteläinen ja samettinen maku sopii hienostuneesti yhteen suklaan kanssa.