Suklaajuustokakku resepti
Suklaajuustokakun tekeminen ei tarvitse olla vaikeaa. Resetissä on jonkin verran eri vaiheita, mutta kaikkineen tämä suklaajuustokakku on helppo tehdä. Kannattaa kuitenkin huomioida hyytymisaika ja tehdä kakku valmiiksi edellisenä päivänä.
Kakun pohja tehdään suklaatäytekekseistä. Tässä Dominot ovat hyvä vaihtoehto. Kannattaa kuitenkin kokeilla eri makuja esim. minttu Dominot sopivat tähän jopa paremmin kuin normaalit Dominot. Tehdessä kannattaa käyttää irtopohjavuokaa niin saat suklaajuustokakut nätisti irti vuoasta.
Koristeluun voi käyttää perinteisiä suklaapaloja tai lastuja. Näillä saa varsin näyttävän näköisiä koristeita. Kannattaa kuitenkin kokeilla myös vadelmia. Vadelmat sopivat todella hyvin täyteläisen suklaan seuraksi.
Suklaajuustokakun resepti
Pohja
1 pkt (175g) suklaatäytekeksejä (esim. Domino tai Oreo)
50 g voita
Täyte
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa/Mascarponea
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
170 g tummaasuklaata (esim. taloussuklaa)
2 kananmunan keltuaista
2 kananmunan valkuaista
2 dl kuohukermaa
Murskaa ja hienonna keksit, lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita seos tasaiseksi. Ota vuoka ja taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Purista liivatelehdet kuiviksi. Liuota kuivaksi puristetut liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan. Sulata suklaa vesihauteessa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita tuorejuustoon puolet sokerista, vaniljasokeri, keltuaiset, suklaa ja liivate. Lisää valkuaisiin loput sokerista ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kuohukerma. Yhdistä molemmat vaahdot suklaa-tuorejuustoseokseen. Kaada täyte vuokaan kekseistä tehdyn pohjan päälle. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla esim. vadelmilla.