Ruby-suklaamousse

Ruby-suklaamousse

Suklaamousse on jälkiruokien klassikko. Uutta kulmaa siihen saa vaaleanpunaisella Ruby-suklaalla. Ruby on maultaan marjainen ja hieman hapan, lähempänä olemukseltaan valkosuklaata kuin tummaasuklaata. Suomesta löytyy Ruby-suklaata ainakin Fazerilta ja Lidl:in valikoimista. Ajoittain saatavuudessa saattaa olla katkoksia. Suklaamousse valmistuu Ruby-suklaasta samoin kuin muustakin suklaasta. Ruby-suklaamousse helppo ja nopea valmistaa. Alla olevalla reseptillä teet n. 4 annosta. Reseptiä on helppo muokata myös suuremmalle porukalle esim. tuplaamalla aineet saat moussen 8:lle hengelle.

100 g Ruby-suklaata
1 dl kuohukermaa

Aloita vatkaamalla kerma. Sulata Ruby-suklaa hitaasti vesihauteessa, mikrossa sulattamista Ruby-suklaa ei kestä yhtä hyvin kuin leivontasuklaa. Anna suklaan jäähtyä n. kädenlämpöiseksi. Sekoita suklaa kerman joukkoon kevyesti nostellen, vältä vatkaamista. Vaaleanpunainen Ruby-suklaamousse on nyt valmiina tarjottavaksi. Moussea voit käyttää myös kakun välissä tai vaikka kääretortun täytteenä. Rubyn makua ei kannata peittää marjoilla, vaan suosittelen tarjoamaan sellaisenaan. Mousse on parhaimmillaan jos annat sen olla jääkaapissa n. tunnin. Mousse kannattaa laittaa ennen jääkaappiin laittamista jälkiruokakulhoihin.

Tästä näet parhaan suklaamoussen reseptin.