Helppo valkosuklaamousse

Valkosuklaamousse

Valkosuklaamousse on nopea ja helppo valmistaa. Alla olevalla reseptillä valmistuu n. 4 annosta. Reseptiä on helppo muokata vaikka 8:lle hengelle, laitat vain 200 g suklaata ja 2 dl kuohukermaa.

100 g valkoista leivontasuklaata

1 dl kuohukermaa

Aloita vatkaamalla kerma. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai vaihtoehtoisesti voit sulattaa suklaan mikrossa. Anna valkosuklaan jäähtyä hetki n. kädenlämpöiseksi. Sekoita valkosuklaa kerman joukkoon kevyesti nostellen, vältä vatkaamista. Valkosuklaamousse on nyt valmiina tarjottavaksi. Moussea voit käyttää myös leivonnassa ja se sopii erinomaisesti erilaisten kakkujen väliin tai vaikka kääretortun täytteeksi.

Tuunaa mieleiseksi

Valkosuklaamousseen saa hieman särmää lisäämällä tilkan sitruunamehua. Moussen joukkoon voi lisätä myös erilaiset karkkirouheita tai –rakeita. Mariannerouhe sopii valkosuklaan kanssa erinomaisesti ja kannattaa kokeilla myös tuttifruttia. Makeutta voi taittaa myös marjoilla ja sekaan sopiikin erinomaisesti vadelmat ja mansikat.

Tästä näet parhaan suklaamoussen reseptin ja tästä eksoottisemman Ruby-suklaamoussen.