Parhaat laskiaispullat

Alan himoita pehmeitä laskiaispullia heti kun ne ilmestyvät kauppojen hyllyille. Jokin vetää puoleensa näissä perinteisissä pullissa, jotka täytetään muhkealla kermavaahdolla ja makoisalla mansikkahillolla tai maukkaalla mantelimassalla. Laskiaispulla on varma kevään merkki ja siksi itsessään jo hyvä syy herkutteluun. Parhaat laskiaispullat syntyvät itse alusta loppuun asti tehden. Siispä tuumasta toimeen ja pullapäivä käyntiin! Tällä reseptillä onnistut varmasti.
Pullataikina (18 pullaa):
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
2 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
1 kananmuna
150 g sulatettua voita tai margariinia
n. 15 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
1 kananmuna
Raesokeria
Täyte:
2 dl kuohukermaa tai vispikermaa
Vaniljasokeria
Mansikkahilloa tai mantelimassaa maun mukaan
Valmistusohje:
Voit valmistaa taikinan käsin tai yleiskoneella. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi kulhossa ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna sekä noin 7 dl jauhoista (jos käytät yleiskonetta, käytä tähän asti vispilöitä ja vaihda nyt taikinakoukkuihin). Lisää alustaen n. 5 dl jauhoista ja sekoita sitten joukkoon kädenlämpöinen rasva. Lisää viimeiseksi loput 3 dl jauhoista. Tarkasta taikinan koostumus, mutta älä vaivaa liikaa. Taikina on valmis, kun se irtoaa vaivatessa astian reunoista. Kohota taikinaa n. 40 minuuttia liinan alla vedottomassa paikassa (esim. mikroaaltouunissa).
Leivo sitten pullat jakamalla taikina ensin puoliksi ja sitten 9 osaan. Taikinasta tulee siis 18 pullaa. Pyörittele pullat saumattoman kauniiksi palloiksi ja kohota liinan alla n. 30 minuuttia. Voitele munalla ja lisää pintaan raesokeria. Paista sitten 200 asteen uunissa n. 12 minuuttia.
Kun pullat ovat jäähtyneet leikkaa niistä hatut irti ja täytä vaahdotetulla, vaniljasokerilla maustetulla kermalla sekä mansikkahillolla tai mantelimassalla.
Vinkki: Voit tuunata laskiaispullia käyttämällä esimerkiksi Mascarponea, Nutellaa, vaahtokarkkeja, suklaakastiketta tai mitä vain mielesi tekeekin!