Paras suklaamuffinssi
Paras suklaamuffinssi on pehmeä ja siinä on täyteläinen suklaan maku. Resetin amerikkalainen suklaamuffinssi täyttää nämä molemmat ehdot. Makuun voit vaikuttaa helposti kokeilemalla erilaisia suklaita. Mitä tummempi suklaa, sitä täyteläisempi maku. Tumma suklaa on kuitenkin vähemmän makeaa. Taloussuklaa on 44% suklaata ja maultaan mukavan makea, vastaava suklaapitoisuus on myös Fazerin tummassa leivontasuklaassa. Kannattaa kuitenkin kokeilla jopa 60-70 % sukaata. Huomioithan ettei näitä todella tummia suklaita tarvita yhtä paljon. Kovimpaan suklaan himoon kannattaa vastata lisäämällä muffinssien päälle suklaakuorrutus. Suklaakuorrutuksen saat sulattamalla suklaata vesihauteessa ja kaatamalla valmiiden muffiensien päälle.
Voit tehdä reseptin myös gluteiinittomana, korvaamalla vehnäjauhot gluteiinittomilla jauhoilla.
Usein ongelmana on muffinssin paistaminen liian kuumassa uunissa. Hieman uunista riippuen tulisi käyttää alle 200 asteen lämpötilaa. Kokeile paistaa 175 asteessa 25 min. Tällöin suklaamuffinssin pitäisi jäädä mukavan kosteaksi. Samoin maidon vaihtaminen maustamattomaan jogurttiin lisää suklaamuffinsien kuohkeutta.
Ainesosat:
3,5 dl vehnäjauhoja (esim. erikoishieno)
2,5 dl sokeria (esim. erikoishienosokeria)
1 dl kaakaojauhetta (leivontakaakao)
2 tl vaniljasokeria (ei vaniliini)
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa (= ripaus suolaa)
100 g voita
2 kananmunaa
1 dl maitoa (tai maustamatonta jogurttia)
150 g suklaahippuja tai rouhittua tummaasuklaata (tai taloussuklaata)
1. Laita muffinssivuoat valmiiksi uuninpellille ja voit laittaa uunin jo valmiiksi lämpiämään 175 asteeseen.
2. Vatkaa voi ja sokeri hyvin keskenään, auttaa jos voi ei ole jääkaappikylmää.
3. Lisää voin ja sokerin joukkoon kananmunat ja sekoita hyvin. Kananmunat kannattaa lisätä yksitellen.
4. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauho, vaniljasokeri, leivinjauho ja suola keskenään.
5. Lisää jauhot taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita samalla jatkuvasti.
6. Tee suklaasta rouhetta ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
7. Laita taikina vuokiin. Jätä hieman tilaa vuokien ylälaitaan, sillä muffinssi turpoaa paistettaessa.
8. Laita suklaamuffinssit vuokiin ja paista 25 minuuttia 175 asteisessa uunissa.