Helpot mokkapalat
Mokkapalat on klassikko, joka maistuu vauvasta vaariin. Mokkapalojen leipominen on helppoa ja nopeaa – niitä on mukava tehdä myös lasten kanssa yhdessä. Mokkapalat onnistuvat varmasti kun levittää pohjan riittävän ohueksi pellille eikä paista leivonnaista liian kuivaksi.
Aineisosat:
300 g voita
4 kananmunaa
6 dl sokeria
9 dl vehnäjauhoja
4-5 rkl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
4 tl leivinjauhetta
2-3 dl kevytmaitoa
Kuorrutteeseen:
100 Voita
4 rkl keitettyä kahvia keitettyä kahvia 4 rkl
2 rkl kaakaojauhtetta
7 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Sulata ensimmäisenä voi ja anna sen hetki jäähtyä. Lisää kulhoon kananmunat ja sokeri. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita tämän jälkeen kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen kuivat aineet, maito ja voi munien ja sokerin joukkoon, samalla sekoittaen. Jauhot voit lisätä siivilän läpi, niin saat tasaisemman lopputuloksen. Sekoita taikina tasaisesti rauhallisesti nostellen.
Laita reunalliselle uuninpellille leivinpaperi. Tasoita taikina pellille mahdollisimman ohuesti käyttäen apuna nuolijaa. Laita uuniin ja paista 200 asteessa n. 18-20 minuuttia. Voit tarkistaa välillä kypsyyden tikulla. Jos taikina ei tartu tikkuun, niin se on kypsää. Anna pohjan jäähtyä.
Tee sitten kuorrute. Sulata voi ja sekoita joukkoon kahvi. Anna jähtyä ja lisää tomusokeri siivilän läpi sekä kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita seos tasaiseksi. Kaada kuorrutus pohjan päälle. Nuolija helpottaa kuorrutteen levittämistä.
Koristele heti tuoreeltaan oman makusi mukaan esimerkiksi nompparelleilla, minivaahtokarkeilla, suklaanpalasilla tai ranskalaisilla pastilleilla. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana.