Mokkapalat ovat vanha suosikki. Mokkapalojen leipominen on helppoa ja nopeaa. Lasten kanssakin leipominen onnistuu ja pienestä kahvin mausta huolimatta mokkapalat ovat lasten suosikkeja. Moni paistaa mokkapalat liian kypsiksi ja niistä tulee kuivia. Kannattaa levittää pohja ohueksi, yleinen virhe on tehdä liian paksu pohja josta tulee helposti kuiva.

Voita 300 g
Kananmunia 4 kpl
Sokeria 6 dl
Vehnäjauhoja 9 dl
Kaakaojauhetta 4-5 rkl (käytä leivontaan tarkoitettua sokeroimatonta kaakaota)
Leivinjauhetta 4 tl
Kevytmaitoa 2-3 dl

Kuorrutukseen

Voita 100 g
keitettyä kahvia 4 rkl
Kaakaojauhetta 2 rkl
Tomusokeria 7 dl
Vaniljasokeria 1 tl (ei siis vaniliini vaan vanilja)

Sulata ensimmäisenä voi ja anna sen hetki jäähtyä. Lisää kulhoon kananmunat ja sokeri. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.

Sekoita tämän jälkeen kuivat aineet keskenään.

Lisää vuorotellen kuivat aineet, maito ja voi munien ja sokerin joukkoon, samalla sekoittaen. Jauhot voit lisätä siivilän läpi, niin saat tasaisemman lopputuloksen. Sekoita/nostele taikinaa rauhallisesti, kunnes taikina on tasainen.

Laita reunalliselle uuninpellille leivinpaperi ja kaada taikina tasaisesti. Yritä laittaa taikina varsin ohuesti ja käytä apuna esim. nuolijaa. Laita uuniin ja paista 200 asteessa n. 18-20 minuuttia. Voit tarkistaa välillä kypsyyden tikulla. Jos taikina ei tartu tikkuun, niin taikina on kypsää. Anna pohjan jäähtyä.

Sulata voi ja sekoita joukkoon kahvi. Anna jähtyä ja lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita seos tasaiseksi. Kaada kuorrutus pohjan päälle. Nuolija helpottaa kuorrutteen levittämistä.

Koristele heti tuoreeltaan. Koristelussa mielikuvitus on rajana. Moni käyttää edelleen nompparellejä. Muodissa ovat myös minivaahtokarkia. Voit myös laittaa esim. tummaa suklaata pieninä paloina tai Pätkistä. Anna jäähtyä koristelun jälkeen.

 

Related Posts

Helpot

Suklaafondant helposti

Suklaafondant on tarkoitus tarjoilla lämpimänä ja halkaistaessa sisältä pitäisi valua sulaa suklaata. Suklaafondatia pidetään turhaan vaikeana valmistaa. Seuraavilla ohjeilla onnistut tekemään täydellisen suklaafondantin 40-50 minuutissa. Usein suklaafondant tarjoillaan kermavaahdon kanssa, mutta melkein parhaimmillaan se on Read more…

Helpot

Paras suklaamousse

Paras suklaamousse resepti on myös helppo ja yksinkertainen. Voit tuunata helposti reseptiä omaan makuun sopivaksi. Itse mousse valmistuu alle 10 minuutissa, mutta tämän jälkeen moussen tulee antaa vielä jähmettyä jääkaapissa vajaan tunnin ajan. Aineiksi tarvitset Read more…

Helpot

Paras suklaamuffinssi ohje

Paras suklaamuffinssi on pehmeä ja siinä on täyteläinen suklaan maku. Resetin mukainen Amerikkalainen suklaamuffinssi täyttää nämä molemmat ehdot. Tätä reseptiä on testattu useasti ja muokattu moneen makuun sopivaksi. Suklaamuffinsin voi myös koristella ja kovimpaan suklaan Read more…